Select your Top Menu from wp menus

O adolescentă din Peresecina, Orhei a fost intoxicată cu fum

Pompierii orheieni au intervenit în seara ultimei zile a anului 2013 la un incendiu, produs în comuna Peresecina. Afanasie Stici, locotenent-major în cadrul Direcţiei Situaţiilor Excepţionale Orhei, a relatat pentru Radio Orhei că informaţia despre incendiu a parvenit la pompieri în jurul orei 19.20. Aceştia au fost alertaţi de oamenii care trăiesc în vecinătatea casei cu pricina, şi care au văzut fumul ce iese din locuinţă. Potrivit sursei citate casa are două nivele, iar flăcările au cuprins 2 odăi de primul nivel. Din cauza fumului înnecăcios fiica proprietarilor, în vârstă de 14 ani a avut nevoie de spitalizare, viaţa ei nefiind în pericol, iar în prezent acesta şi-a revenit complet.
Adolescenta se afla singură la etajul doi al locuinţei, mama acesteia fiind la serviciu, iar tatăl era plecat la vecini.
Potrivit lui Afanasie Stici, cauza prealabilă a izbucnirii incendiului este defecţiunea sau proiectarea incorectă a canalelor de evacuare a fumului din sobă.
Pompierii orheieni nu au avut odihnă nici la început de noul an. În jurul orei 4 al zilei de 1 ianuarie, aceştia au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui clai de ciocleje din satul Brăviceni.