Parlamentul European (PE) ar putea institui sancțiuni personale împotriva celor respinsabilii de frauda bancară și cere publicarea raportului Kroll 2. O rezoluție în acest sens a fost dezbătută marţi în cadrul ședinței PE, iar numele primarului de Orhei Ilan Șor (Shor), condamnat în prima instanţă la 7 ani şi 6 luni de închisoare, este menţionat în document în mod expres.
În rezoluție se scrie că PE își reînnoiește apelurile, pe baza constatărilor și recomandărilor din primul și al doilea raport Kroll, care ar trebui publicat integral, la urmărirea penală rapidă și transparență a tuturor celor responsabili de frauda bancară în valoare de un miliard USD descoperită în 2014, precum și la recuperarea activelor furate.
„PE […] constată cu preocupare că anchetă în acest caz a fost efectuată într-un mod mai degrabă ineficace; subliniază necesitatea ca instanțele să nu mai renunțe la a da curs unor probe solide și să examineze cu promptitudine, în cadrul unor audieri publice,[…] în special cazul lui Ilan Shor.
De asemenea, în Rezoluţie se menţionează posibilitatea luării în considerare a sancţiunilor personale.
Miercuri, 14 noiembrie, în PE se va desfășura procedura de vot.
sursa: Unimedia
De la 95,2 mii la 73,6 mii a scăzut populația cu reședința stabilă a raionului…
Fostul primar al mun.Orhei, care este fugit la Moscova vrea ca Republica Moldova să adere…
Conform datelor Serviciului de Hidrometeorologic de Stat, atât săptămâna precedentă cât și curentă, din cauza…
În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Comemorării Victimelor Stalinismului. Aceasta este prilejuită comemorării celui…
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…