Select your Top Menu from wp menus

Numărul moldovenilor care emigrează în străinătate este în continuă creştere

Numărul moldovenilor care emigrează în străinătate este în continuă creştere. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, pe parcursul anului precedent, din ţară au plecat, pentru a se stabili cu domiciliul permanent în străinătate, circa 4000 de persoane.
Totodată, BNS informează că Ucraina şi Rusia sunt principalele ţări unde moldovenii emigrează. Urmează SUA, Israel şi Germania.
Majoritatea emigranţilor, atât femei, cât şi bărbaţi, fac parte din grupele de vârstă 20 – 29 de ani şi 30 – 39 de ani. Majoritatea emigranţilor, indiferent de sex, au un nivel de educaţie mediu, liceal. Emigranţii cu studii superioare constituie mai puţin de 18,6 la sută din total.

Cât despre imigrări, pe parcursul anului precedent, în Republica Moldova au sosit puţin peste 2700 de imigranţi, dintre care 32 de persoane au obţinut permis de reşedinţă permanentă, iar circa 2670 de persoane – permis cu termen fixat. Circa 32 la sută din totalul imigranţilor, se află la muncă în Republica Moldova, peste 31,5 la sută – imigraţie de familie, aproximativ 26,6 la sută îşi fac studiile în ţara noastră, iar aproape zece la sută au imigrat din alte motive.
sursa:24h.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/numarul-moldovenilor-care-emigreaza-in-strainatate-este-in-continua-crestere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19