Select your Top Menu from wp menus

Numărul firmelor moldoveneşti, in continua scădere

Numărul întreprinderilor noi înregistrate continuă să scadă, în luna aprilie Camera Înregistrării de Stat (CIS) a înregistrat 451 de întreprinderi, cu aproape 24 la sută mai puţin decît în perioada similară a anului trecut.

Este a patra lună consecutiv cînd se înregistrează o scădere a numărului de firme deschise sau reînregistrate. După primul trimestru 2012, declinul a fost de 9 la sută. În aceeaşi perioadă a anului precedent au fost înregistrate 1931 de întreprinderi, cu 15 la sută mai mult decît în primele trei luni ale anului 2012. Însă, odată cu încetinirea economiei în 2012 şi numărul de afaceri deschise a început să scadă.

Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, 61% din întreprinderile înregistrate în primul trimestru îşi desfăşoară activitatea în capitală, iar 39% în alte regiuni ale ţării. Comerţul rămîne a fi cea mai atractivă afacere pentru moldoveni, aproape jumătate din întreprinderile înregistrate sînt specializate în comerţ angro şi cu amănuntul.

În Republica Moldova erau înregistrate, la situaţia de la 1 mai, 161 860 de persoane juridice şi întreprinderi individuale, dintre care 78 541 sînt societăţi cu răspundere limitată, iar 66 546 întreprinzători individuali.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/numarul-firmelor-moldovenesti-in-continua-scadere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19