Select your Top Menu from wp menus

Nu vor pământ// “Afganezii” din Orhei au renunţat la terenul pe care îşi creşteau de-ale gurii

5 ha de pământ de pe şesul din partea de nord-est a Orheiului, unde de-a lungul anilor  erau cultivate  diverse culturi agricole, nu le mai trebuiesc “afganezilor”. În numele veteranilor razboiu lui din Afganistan, la Primăria Orhei a fost depus un demers prin care s-a solicitat că acest teren să fie retras de la organizaţie. Edilii orheieni au satisfăcut solicitarea în cadrul recentei şedinţe a Consiliului municipal.

Demersul privind retragerea pământului din folosinţa Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan (UNVRA) a fost semnat de preşedintele organizaţiei, Anatolii Tibuleac. Acesta a motivat solicitarea prin faptul că pământul nu mai este folosit deoarece “mulţi veterani nu au posibilitate şi dorinţă de a-l prelucra […], mulţi au plecat după hotare și mulţi au decedat”.

Cele 5 ha de pământ arabil din rezerva Primăriei Orhei au fost transmise UNVRA în anul 2000, în baza unei hotărâri a administraţiei publice locale. Terenul era parcelat, iar membri organizaţiei cultivau pe loturile primite legume, zarzavaturi şi alte culturi agricole, completând astfel necesarul de alimente al familiilor sale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nu-vor-pamant-afganezii-din-orhei-au-renuntat-la-terenul-pe-care-isi-cresteau-de-ale-gurii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19