La noapte acele ceasornicelor se mută cu o oră înapoi. Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică a lunii octombrie. La ora de vară se va reveni peste câteva luni, în ultima duminică a lunii martie.
Medicii spun că schimbarea orei în cazul unor persoane poate duce la tulburarea bioritmului, iar ca efect apare oboseala şi nervozitatea, transmite Info-Prim Neo. Organismul are nevoie de cel puţin o lună pentru a se adapta. Mai ales în primele 15 zile sunt recomandate unele activităţi care ar sustrage atenţia de la schimbarea orei de culcare-trezire. Persoanele cu sensibilitate sporită trebuie să evite suprasolicitarea, să nu consume băuturi alcoolice şi să nu facă abuz de mâncare.
Convenţia Comisiei Economice Europene a ONU de trecere la ora de iarnă a fost adoptată din motive economice, pentru consumul raţional al energiei electrice. Parte la Convenţia Comisiei Economice Europene a ONU de trecere la ora de iarnă sunt circa 70 de state. Din acest an a renunţat să mai treacă la ora de iarnă Federaţia Rusă. La început de septembrie şi Ucraina îşi anunţase aceeaşi intenţie, dar ulterior Rada Supremă şi-a anulat propria decizie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul administraţiei neconstituţionale de la Tiraspol.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…