Select your Top Menu from wp menus

Nu toţi reţinuţii  din Ucraina ajung în AREST în Moldova. Cum un KGB-ist din Transnistria a devenit RECTOR la Moscova

Fostul agent al Comitetului Securităţii de Stat (KGB) al Transnistriei, Dmitrii Soin, dat în căutare de autorităţile Moldovei în anii ’90, a fost numit rector al Institutului European JUSTO din Moscova. El l-a înlocuit în această funcţie pe Serghei Baburin, scrie Noi.md.

Soin a fost reţinut în anul 2014 de organele de drept ale Ucrainei, la solicitarea colegilor moldoveni, însă a reuşit să fugă. Soin a creat în Transnistria mişcarea de tineret şi partidul „Prorîv”, în 2010 a fost ales deputat în Sovietul Suprem.

La sfîrşitul anului 2011, odată cu venirea lui Evgheni Şevciuk la conducere, organele de drept din regiune au început să manifeste un interes sporit faţă de Soin, care la alegeri l-a susţinut pe Igor Smirnov. În primăvara anului 2013, Soin a plecat în Ucraina, unde a şi fost arestat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nu-toti-retinutii-din-ucraina-ajung-in-arest-in-moldova-cum-un-kgb-ist-din-transnistria-a-devenit-rector-la-moscova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19