Select your Top Menu from wp menus

Noutăţi despre transportul public GRATUIT la Orhei: CE, CÂT, CÂND şi pentru CINE

Primăria Orhei a anunţat printr-un comunicat de presă ca joi, 17 decembrie, în sala de şedinţe a instituţiei a avut loc prezentarea proiectului noului transport public urban.

Potrivit comunicatului, „Pe 15 decembrie au fost semnate contractele de procurare a 12 autobuze МАZ 206, cu o capacitate de transport de 72 de pasageri și a 19 microbuze Hunday H350, cu o capacitate de transport de 23 pasageri. …Conform planului, autobuzele noi vor ieși pe rutele orășenești în luna aprilie 2016”. Din acel moment, „fiecare orășean va putea beneficia zilnic de 2 călătorii gratuite în transportul public urban. Orășenii care dețin card social (pensionari ,veterani de război, invalizii de gr. I, ÎI, III) vor călători gratuit și fără limite. Locuitorii altor orașe și sate vor plăti pentru călătorie conform tarifului stabilit”, se menţionează în comunicat.

Amintim că promisiunea de a pune la dispoziţia orheienilor transport gratuit a fost făcută de actualul primar de Orhei, Ilan Shor, încă în perioada când candida pentru această funcţie. După o lună de activitate, în cadrul unei emisiuni televizate, edilul anunţa că „40 de autocare noi, de producţie sud-coreeana, vor fi procurate din surse extrabugetare, prin intermediul organizaţiei obşteşti „Pentru Orhei”. Autobuzele noi vor înlocui unităţile de transport existent, din ianuarie 2016. Imediat ce autoparcul va fi reînnoit, tarifele pentru călătorie vor fi anulate.”

Aceleaşi termene şi promisiune de gratuitate au fost reiterate de Ilan Shor şi în cadrul raportului pentru 100 de zile de activitate. Cu două luni în urmă, primarul declara:  „Un alt proiect care va fi realizat în curând este reînnoirea parcului de transport urban și anularea taxei de călătorie. În luna ianuarie vor fi aduse 40 de autocare noi. Tot atunci transportul orășenesc va deveni gratuit.”.

Vezi si: Călătoriile gratuite cu transportul public în Orhei mai aşteaptă VIDEO


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noutati-despre-transportul-public-gratuit-la-orhei-ce-cat-cand-si-pentru-cine/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19