Select your Top Menu from wp menus

Nouă persoane au fost reținute sub bănuiala de proxenetism și trafic de persoane

Nouă persoane, printre care cetățeni moldoveni și cetățeni străini, au ajuns în izolator sub bănuiala de proxenetism și trafic de persoane. Oamenii legii spun că aceștia ar face parte din două grupări criminale. Fete din Republica Moldova, în vârstă de 18-29 de ani, erau recrutate pentru a fi exploatate sexual în Dubai și Atena, transmite IPN.

Procurorul Vladimir Moşneaga a declarat, vineri, într-o conferință de presă că din prima grupare criminală au fost reținute trei persoane – un cetățean din Azerbaidjan şi două fete din Moldova, care activau de aproape doi ani şi care în momentul reținerii încercau să transporte în Dubai trei fete. Mama cetățeanului din Azerbaidjan deținea un bordel în Dubai.

Nu toate victimele cunoșteau că vor trebui să se prostitueze. Fetele erau ademenite cu locuri de muncă bine plătite. Ancheta a stabilit că fetele urmau să aibă în Dubai câte 15 clienți pe zi. Din 100-120 de dolari cât plătea un client, fetelor le revenea aproape 20 de dolari. Oamenii legii suspectează că 7-8 fete din Moldova au fost traficate de către respectiva grupare criminale.

Lilian Levandovschi, director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a spus că din cea de-a doua grupare făceau parte șase persoane. Gruparea era condusă de un cetăţean român şi o moldoveancă, care în complicitate cu patru greci aproape de un an au recrutat fete din Republica Moldova, prin intermediul reţelelor de socializare, și le trimiteau la Atena pentru a se prostitua. Victimele erau transportate în baza pașapoartelor românești false.

În timpul reţinerii şi în urma perchezițiilor au fost identificate şi eliberate din robia sexuală opt fete originare din Republica Moldova, a spus Lilian Levandovschi.

Persoanele reținute riscă până la 10 ani de închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noua-persoane-au-fost-retinute-sub-banuiala-de-proxenetism-si-trafic-de-persoane/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19