Select your Top Menu from wp menus

Noua lege cu privire la Guvern, aprobată

Cabinetul de miniștri a aprobat noua lege cu privire la Guvern. Prim-ministrul Pavel Filip a spus că aprobarea reformei Guvernului arată voința executivului de a îndeplini angajamentele asumate în fața cetățenilor și a partenerilor externi. Premierul speră că noile reglementări vor fi susținute de toți deputații majorității parlamentare și vor fi aplicate în termenele stabilite.

Proiectul prevede consolidarea responsabilităților autorităților administrației publice întru asigurarea prestării serviciilor publice de calitate. De asemenea, este asigurată o delimitare clară a funcțiilor politice de cele administrative. Urmează să fie exclusă funcția de viceministru, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de secretari de stat, care vor asigura și interimatul funcției de ministru în caz de necesitate.

Documentul oferă premierului dreptul de a modifica lista ministerelor printr-o procedură simplificată. După votarea legii în Parlament, Pavel Filip a spus că va prezenta noua structură a Guvernului în decursul unei luni.

Responsabil de implementarea noii legi a Guvernului este Centrul de Implementare a Reformelor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noua-lege-cu-privire-la-guvern-aprobata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19