Select your Top Menu from wp menus

Noua COALIŢIE locală PLDM-PL este BETON. Productivitatea: 15 decizii pe oră!

În şedinţa de astăzi a Consiliului orăşenesc (CO) Orhei a fost stabilită o performanţă soră cu recordul. În două ore, graţie votului solidar şi prietenos al 17 consilieri – majoritatea covârşitoare a acestora din PLDM şi PL –  au fost aprobate 30 de diverse decizii. Cea mai lungă dezbatere a avut loc pe seama aprobării noului tarif la călătoriile pe rutele urbane de călători. Oricum, în circa 30 de minute,  problema a fost rezolvată pozitiv pentru I.M. „Orhei Transport”, care începând cu 1 decembrie va incasa  de la  călători câte 3 lei pentru bilet, faţă de  2 lei în prezent. 

În cele 2 ore ale şedinţei, pe lângă 27 de proiecte de decizii programate din timp, consilierii au reuşit să examineze  şi 3 chestiuni suplimentare. Din setul proiectelor pregătite pentru şedinţă  au făcut parte    problemele  legate de unele rectificari bugetare, organizarea unei licitaţii de vânzare -cumpărare a pământului, privind starea ecologică din urbe şi altele . Printre chestiunile acceptate suplimentar şi soldate cu decizii aprobatoare se numără şi cea privind conferirea titlului  de cetăţean de onoare  al oraşului ex-primarului de Orhei, Ion Stratulat, exact  în ziua când acesta a ocupat un fotoliu de deputat PD în Parlament.

Precizăm că până de curând, consilierii comunişti,  alături de cei din PLDM,  formau o majoritate în CO Orhei, participând efectiv la guvernarea locală. Cu două săptămâni în urmă,  situaţia s-a schimbat. După ce a avut loc o şedinţă convocată  ‘de indată’,  orheienii au aflat  despre înlocuirea a doi vice-primari –  Alexei Ivanov (PCRM) şi Ghenadie Manoli (PLDM). Funcţia celui din urmă i-a revenit lui Roman Boţan, consilier   PL,  care anterior se situa în evidentă opoziţie faţă de conducerea PLDM-PCRM. 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noua-coalitie-locala-pldm-pl-este-beton-productivitatea-15-decizii-pe-ora/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19