Select your Top Menu from wp menus

Notarii vor avea mai multă independență, dar va fi controlată calitatea serviciilor prestate de aceștia

Executivul a aprobat un proiect de lege care va asigura o mai bună funcționare și organizare a notarilor şi va spori independența acestora.

Noul proiect propune crearea Camerei Notariale ca organ de autoadministrare și reprezentare a profesiei. Camera Notarială va avea un organ suprem – Adunarea generală a notarilor, în competenţa căreia va fi alegerea membrilor consiliului, preşedintelui, aprobarea bugetului, statutului Camerei, Codului deontologic al notarilor etc., și un organ executiv – Consiliul Camerei.

Pentru a asigura independenţa notarilor, a spori calitatea activităţii notariale prestate, dar și pentru a respecta drepturile, libertăţile și interesele legitime ale persoanelor se propune divizarea funcţiilor de supraveghere între Camera Notarială și Ministerul Justiţiei. Astfel, Camera Notarială va fi un organ de autoadministrare şi apărare a profesiei, iar Ministerul Justiţiei va exercita funcţia de control al notarilor și de promovare a politicilor în domeniu. De asemenea, pe lângă Ministerul Justiţiei urmează să fie constituite Comisia de licenţiere şi Colegiul disciplinar – instrumente de realizare a controlului asupra calităţii serviciului public prestat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/notarii-vor-avea-mai-multa-independenta-dar-va-fi-controlata-calitatea-serviciilor-prestate-de-acestia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19