Select your Top Menu from wp menus

Norvegia a eliminat restricţiile de pe piaţa muncii pentru români

Norvegia a eliminat restricţiile restricţiile privind accesul pe piaţa norvegiană a muncii pentru cetăţenii români, începând cu data de 15 iunie 2012, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

MAE susţine că prin liberalizarea pieţei muncii, executivul norvegian transmite un semnal clar atât în sprijinul principiului european al liberei circulaţii a forţei de muncă, cât şi în acord cu ansamblul valorilor şi drepturilor care stau la baza construcţiei europene şi care se regăsesc şi în Spaţiul Economic European.

Românii au restricţii în mai multe ţări europene, inclusiv în unele care fac parte din Uniunea Europeană. Ei pot munci, dar trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Printre statele care au prelungit restricţiile de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari se numără Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franţa, Luxemburg, Malta, Olanda şi Austria. În aceste state, accesul va fi limitat până pe 31 decembrie 2013. La rândul ei, Spania a decis să menţină restricţiile până la sfârşitul acestui an.

Studii recente ale Comisiei Europene au arătat că lucrătorii din România şi Bulgaria care muncesc în străinătate au avut un impact pozitiv asupra economiei europene, contribuind la o creştere de circa 0,3% a produsului intern brut al UE.

sursa: tvrinfo


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/norvegia-a-eliminat-restrictiile-de-pe-piata-muncii-pentru-romani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19