Select your Top Menu from wp menus

Noi restricţii pentru posesia şi utilzarea armelor în Republica Moldova

 Cel puţin acest lucru îl prevede un proiect de lege aprobat de Legislativ în prima lectură.
Potrivit viceministrului de Interne, Iurie Cheptănaru, proiectul de lege vizează și condiții mai stricte pentru obţinerea permisului de port-armă.

Proiectul de lege presupune, totodată, majorarea vârstei de acordare a permisului de armă de la 18 la 21 de ani, lipsa antecedentelor penale, efectuarea expertizei psihologice şi medicale, dar și efectuarea de către ulteriorii posesori ai port-armelor a unor cursuri privind deţinerea acestora. De asemenea, proiectul vizează acordarea dreptului de a deține arme letale doar cetățenii m oldoveni.

Cetăţenii străini pot să procure arme din Republica Moldova, în baza permisului de procurare eliberat în ţara în care îşi are domiciliu, în vederea scoaterii acestora din Republica Moldova.

Proiectul, votat în prima lectură, vizează că însoţitorii delegaţiilor străine, la nivelul şefilor de state sau de guverne, ai altor demnitari străini care beneficiază de protecţie pot purta, pe teritoriul R.Moldova, arme de apărare şi pază.

Totodată, persoanele care au comis infracţiuni cu intenţie gravă şi foarte gravă, nu vor mai avea dreptul să dețină armă de foc. În prezent, acest drept poate fi reânnoit după cinci ani.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova sunt înregistraţi peste 55 de mii de deținători de arme, iar în fiece an sunt retrase aproximativ o mie de arme de foc


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noi-restrictii-pentru-posesia-si-utilzarea-armelor-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19