Select your Top Menu from wp menus

Noi reguli de oferire a locurilor la pieţile din Orhei

Pieţele agroalimentare din Orhei, ca şi cele din alte localitati vor trebui să ofere cel puţin 50% din suprafaţă producătorilor agricoli autohtoni.
Aceasta , drept urmare a intrării în vigoare a noilor modificări în legea cu privire la comerţul interior care a fost deja publicata în Monitorul Oficial .

Conform noilor reguli, locurile de vânzare în pieţele agroalimentare şi în cele mixte se vor acorda în mod prioritar producătorilor agricoli autohtoni în baza certificatului de producător eliberat de către primarul localităţii. Cota locurilor de vânzare pentru producătorii agricoli autohtoni se stabileşte de către administratorul pieţei în funcţie de tipul pieţei, dar nu poate constitui mai puţin de 50 la sută din suprafaţa comercială a pieţei agroalimentare şi 30 la sută din suprafaţa comercială a pieţei mixte.
Nerespectarea de către administratorul pieţei a cotei locurilor de vânzare pentru producătorii agricoli autohtoni care îşi comercializează produsele în baza certificatului de producător se sancţionează cu amendă de la 4000 la 6000 de lei.
La Orhei  majoritatea produselor agroalimentare  se comercializează în piaţa  din  centrul orasului si cea  de lângă gara auto.
Localnicii spun că o bună parte din cei care vând produsele agricole sunt precupeţi , care procură marfa de la producători şi apoi  o vând la un preţ mai mare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noi-reguli-de-oferire-a-locurilor-la-pietile-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19