Select your Top Menu from wp menus

Noi percheziţii în cadrul dosarului privind finanţarea ilegală a Partidului politic „Şor”

Photo Credit To foto simbol

Procurorii Anticorupţie în comun cu ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins în această dimineaţa cu circa 97 de percheziţii în cadrul cauzei penale privind finanţarea ilegală a Partidului Politic „Şor”. Informaţia a fost confirmată de şefa pentru comunicare a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Menţionăm că ultimile percheziţii în cadrul acestui dosar au avut loc pe 21 iulie, curent. Acestea s-au soldat cu ridicarea imunităţii parlamentare şi arestarea vicepreşedintei formaţiunii, Marina Tauber. 

Parlamentara este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună ştiinţă a finanţării Partidului Politic „Şor” din partea unui grup criminal organizat şi pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru semestrul I al anului 2022.

Marina Tauber este învinuită de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării partidului din partea unui grup criminal organizat” şi „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ŞOR”.

Pe 23 iulie, magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul la Ciocana au admis cererea procurorilor de a o plasa pe Marina Tauber în arest pentru 30 de zile. După şedinţa de judecată, deputata a fost escortată de ofiţerii CNA la penitenciarul nr.13 din Chişinău.

sursa: trm.md