Select your Top Menu from wp menus

Noi bănuiţi în dosarele fraudelor de la BEM

Procuratura Generală anunţă noi bănuiţi în dosarele fraudelor de la Banca de Economii. Procurorii anticorupţie i-au citat pentru audieri pe un alt vicepreşedinte al Consiliului de administraţie (CA) al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), un membru al acesteia şi doi membri ai CA al Băncii de Economii. Aceştia au fost citaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă ordonanţa de bănuit în comiterea infracţiunii de neglijenţă şi abuz în serviciu, transmite IPN.

Potrivit procurorilor, funcţionarii CNPF sunt cercetaţi în cadrul investigaţiei extinse şi sunt bănuiţi că au comis neglijenţă la votarea modificărilor în Registrul de Stat al Valorilor Mobiliare, fapt care a condus la înregistrarea emisiei suplimentare de acţiuni la Banca de Economii.

Obiectul investigaţiilor procurorilor sunt fraudele din sectorul bancar comise în diverse perioade ale administrării instituţiei financiare, persoanele care au realizat această administrare, dar şi acţiunile/inacţiunile autorităţilor şi instituţiilor publice de diferit rang.

Potrivit Procuraturii, alţi doi membri ai Consiliului de administraţie al BEM au fost audiaţi în cadrul dosarului ce vizează devalizarea băncii. Aceştia sunt bănuiţi de abuz în serviciu, soldat prejudicii în proporţii deosebit de mari, cauzate instituţiei bancare.

Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat astăzi că Judecătoria Buiucani i-a aplicat 30 de zile de arest fostului preşedinte al BEM, Grigore Gacikevici.

Acum trei zile Judecătoria Buiucani a respins demersul Procuraturii Anticorupţie privind aplicarea, în privinţa lui Gacikevici, a arestului preventiv pe 30 de zile. Inculpatul a fost eliberat imediat din sala de judecată. După şedinţa de judecată procurorii au anunţat că vor depune recurs la Curtea de Apel. La scurt timp, însă, procurorii şi CNA l-au reţinut din nou, fiindu-i prezentată ordonanţa de bănuit pe un nou episod ce vizează fraudele de la BEM.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noi-banuiti-in-dosarele-fraudelor-de-la-bem/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19