Select your Top Menu from wp menus

Noi acuzaţii la adresa şefului Serviciului Grăniceri! Ar fi cerut mită 220 000 euro

Roman Revenco, şeful Serviciului Grăniceri, care de ieri a fost redenumit în Poliţia de Frontieră, l-ar fi ameninţat pe Vladimir Volcov, managerul unui proiect european privind securizarea frontierei de stat, că va angaja un killer din Transnistria, ca să îl omoare. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Asociaţiei Moldova Mea, Fiodor Ghelici, la o conferinţă de presă. Săptămâna trecută, Volcov l-a acuzat pe Revenco de spălare de bani, în cadrul proiectului, şi a declarat că în aceste ilegalităţi ar fi implicat şi ministrul de Interne, Alexei Roibu.

În scrisoarea adresată către Asociaţia „Moldova Mea”, Vladimir Volcov susţine că pe parcursul ultimilor doi ani, şeful Serviciului Grăniceri ar fi exercitat presiuni asupra lui şi i-ar fi cerut mită în valoare de 220 mii de euro. Iar când a refuzat, ultimul l-a ameninţat, în prezenţa martorilor, că va fi asasinat dacă nu îi dă banii ceruţi.

“Timp de doi ani, Revenco a falsificat actele de acceptare şi a făcut uz de fals, inducând în eroare organizaţiile europene responsabile de acest proiect. Revenco m-a intimidat că voi fi asasinat dacă nu-i voi plăti toată suma de 220 mii de euro şi executorul va fi angajat din Transnistria. În această istorie este implicat ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu”, se menţionează în scrisoare.

Potrivit liderului organizaţiei obşteşti, Fiodor Ghelici, în cadrul investigaţiilor efectuate de „Moldova Mea”, informaţiile prezentate de managerul proiectului european s-au dovedit a fi veridice.

„Un document al centrului de proiectare demonstrează că toate proiectele la frontieră sunt falsificate. Sunt 40 de acte cu referire la 40 de obiecte, toate falsificate, precum că punctele de trecere sunt gata. Actele semnate de Revenco au fost expediate în UE, la 27 august 2010, când aceste obiecte încă nici nu se construiau. Scopul era unul, de a obţine cât mai repede bani de la UE”, a declarat Fiodor Ghelici.

“La o etapă anumită, directorul Serviciului Grăniceri a început să viziteze frecvent oficiul lui Volcov, cerându-i insistent să-i plătească 220 mii de euro pentru a contribui la implementarea cu succes şi fără impedimente. Volcov i-a spus că nu îi poate oferi banii, deoarece UE încă nu i-a transferat. Atunci Revenco a şi falsificat actele şi le-a expediat în UE, iar în rezultat, europenii au transferat o nouă tranşă de bani. În perioada implementării au fost falsificate şi alte documente. Încărcătura care ajungea în Moldova nu corespundea cu informaţia prezentată în actele vamale. De exemplu, în ţară intră un nou lot cu încărcătură, însă 100 de unităţi de tehnică în general nu sunt documentate. Din ordinul lui Revenco, încărcătura este descărcată la sediul central al Serviciului Grăniceri, iar maşinile pleacă într-o direcţie necunoscută. Timp de doi ani, în ţară a fost introdusă contrabandă sub formă de materiale de construcţie, echipamente de birou, poate şi droguri şi arme”, a comunicat Fiodor Ghelici.

Contactaţi de Publika MD pentru a comenta acuzaţiile, reprezentanţii Serviciului Grăniceri le-au calificat drept calomnii şi au anunţat că pe marginea acestora se vor expune organele competente.

Publika MD aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute, managerul proiectului „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grănicieri din Republica Moldova”, Vladimir Volcov, l-a acuzat pe Roman Revenco de spălare de bani, în valoare de 130 mii mii de euro.

Totodată, Volcov a declarat că este terorizat de angajaţii MAI, întrucât a depistat frauda şi deţine şi probe în acest sens.

Ministerul de Interne nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile.
sursa:publika.md