Select your Top Menu from wp menus

Nicolae Timofti: Republica Moldova intenţionează SĂ SEMNEZE Acordul de asociere cu UE, in pofida PRESIUNILOR

Presedintele moldovean Nicole Timofti sustine ca Republica Moldova isi va exercita „dreptul suveran” si va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, in pofida presiunilor externe politice si economice, scrie Associated Press, potrivit Washinton Post.

Nicolae Timofti nu a adus in discutie marti numele Rusiei, insa Moscova este cea care se opune apropierii Republicii Moldova de blocul european. Chisinaul spera sa semneze anul acesta acordul.

Presedintele moldovean s-a intalnit luni cu adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow, care a oferit asistenta Aliantei pentru consolidarea securitatii Republicii Moldova.

Relatiile dintre Republica Moldova si Rusia, afectate de criza ucraineana si apropierea de UE, s-au tensionat si mai mult dupa ce avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a fost vineri in Transnistria cu ocazia ceremoniilor pentru Ziua Victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, a trebuit sa se intoarca la Chisinau pentru ca tarile europene au refuzat sa ii permita accesul in spatiul lor aerian, in baza sanctiunilor impuse de UE.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nicolae-timofti-republica-moldova-intentioneaza-sa-semneze-acordul-de-asociere-cu-ue-in-pofida-presiunilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19