Nicolae Timofti, a promulgat Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a promulgat astăzi, 11 august a.c., Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor. Acest act normativ este ultimul din pachetul de 11 legi asumate de Guvern în fața Parlamentului, promulgate de șeful statului.
Vineri, 8 august a.c., președintele Nicolae Timofti a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative, care se referă la instituțiile financiare.
Săptămâna trecută președintele Nicolae Timofti a semnat decretele de promulgare a primelor nouă legi. Patru dintre aceste decrete au fost publicate vineri, 8 august a.c., în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Nouă legi din 11, din pachetul pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea politică, au fost promulgate de președintele Nicolae Timofti și publicate în Monitorul Oficial la sfărşitul săptămânii trecute.

Amintim că una din cele două legi asupta căreiea s-a întârziat cu promulgarea prevedea extinderea cercului de bunuri care pot constitui obiect al garanțiilor mobiliare, prin extinderea regimului de publicitate și stabilire a priorității între creditori.

Proiectul a fost criticat dur de președintele Comisiei parlamentare Economie, Veaceslav Ioniță, care a declarat că ar ascunde scheme de delapidare a bugetului de stat cu 500 de milioane de lei. De cealălată parte lideri de opinie și analiști au declarat că președintele Comisiei Economie a Parlamentului își utilizează funcția pentru a satisface interesele unor oligarhi.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

17 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

18 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

18 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

23 de ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

o zi ago