Select your Top Menu from wp menus

Niciodata dus si niciodata spalare. Asa traiesc unele femei

Femeile din Tribul Himba din Namibia nu au făcut niciodată duş şi nici nu şi-au spălat vreodată mâinile. Ele obişnuiesc să fiarbă, în fiecare dimineaţă, ierburi aromatice într-o oală şi se afumă cu ele la fel ca şi cum şi-ar da cu parfum pe întreg corpul.

Tribul Himba este un grup etnic din Nordul Namibiei al căror număr este cuprins între 20.000 şi 50.000 de persoane. Sunt păstori şi nomazi. Femeile mulg vacile, au grijă de copii, construiesc case şi fac, în general, toate muncile grele, în timp ce bărbaţii se ocupă de politică şi de diferitele probleme administrative.

Iar femeile din acest trib au câteva secrete de frumuseţe pe care cu greu le-am putea bănui. Ele sunt faimoase pentru că îşi acoperă corpul cu o mixtură numită otjize, compusă din grăsime de animal şi ocru, cel mai probabil pentru a se proteja de razele puternice ale soarelui, dar şi pentru a simboliza, prin culoarea roşiatică pe care o obţine pielea lor culoarea pământului şi culoarea sângelui. Din idealul de frumuseţe Himba face parte şi împletirea părului în multe codiţe şi în acoperirea lui, de asemenea, cu ocru.

Nici măcar după naştere femeile din trib nu se spală. Ele scapă de mirosurile puternice ale corpului aplicând substanţe cu miros pătrunzător iar pentru spălatul pe mâini folosesc un praf special.

sursa: realitatea.net


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/niciodata-dus-si-niciodata-spalate-asa-traiesc-unele-femei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19