Select your Top Menu from wp menus

Neperformanţa la stat se răsplăteşte prin sporuri salariale

Deşi în urma controalelor de audit, efectuate la instituţiile de stat care utilizează banii publicii, Curtea de Conturi (CC) vine cu un şir de recomandări pentru eficientizarea gestionării banilor publici, mai puţin de jumătate din aceste recomandări sunt îndeplinite, constată experţii Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia „INFOTAG”, directorul de programe al Centrului „Expert-Grup”, Rustam Romaniuc, a informat că
doar în şase raioane auditate ca rezultat al netransparenţei licitaţiilor au fost pierduţi circa 6 mil. de lei”, a spus sursa citată.

În acelaşi timp, expertul a afirmat că în condiţiile în care indicatorii economico-financiari au înregistrat un declin pentru toate întreprinderile supuse auditului din domeniul aviaţiei civile, sporurile şi primele, inclusiv pentru înaltă eficienţă s-au majorat. “Este greu de înţeles cum pe fundalul diminuării performanţelor sporurile salariale cresc”, s-a arătat nedumerit Romaniuc.

La capitolul managementul instituţiilor publice, expertul a menţionat că, de exemplu, la Banca de Economii, CC a constatat că în urma managementului defectuos s-au efectuat mai multe tranzacţii dubioase cu persoane interpuse privind luarea în locaţiune a unor încăperi, iar banca a pierdut peste 20 mil. de lei.
sursa: infotag.md