Select your Top Menu from wp menus

Nemuritorul Fidel Castro, în Cartea Recordurilor Guiness

Fidel Castro, în vârstă de 85 de ani, retras de la putere în 2006 din motive medicale, a intrat în Cartea Recordurilor Guiness ca ‘persoana asupra căreia s-au comis cele mai multe tentative de asasinare’.
Mai exact, de 638 de ori s-ar fi încercat asasinarea fostului lider cubanez, aflat la putere din 1959. Liderul istoric al Revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, este „persoana asupra căreia s-au comis cele mai multe tentative de asasinare, conform celor prezentate de Cartea Recordurilor Guiness şi de arhivele CIA, principalul comanditar al acestor tentative de omor”, potrivit site-ului cubadebate.cu, citat de libertatea.ro.

Până la predarea puterii către fratele său Raul, în 2006, se numărau 638 tentative de asasinare împotriva lui, aproape toate conduse de CIA.

„Metodele întrebuinţate pentru a-l ucide au fost multiple, dar toate au dat greş: lunetişti, explozibili în pantofi, venin injectat în trabuc, chiar şi o mică încărcătură explozivă într-o minge de base-ball, printre altele”, menţionează sursa.

„După ce a preluat conducerea Revoluţiei cubaneze care a triumfat în 1959, a început să se planifice eliminarea sa fizică”, iar printre cei mai interesaţi în dispariţia lui se află serviciile americane de spionaj şi subversiune, a explicat cubadebate.cu, citat de Agerpres.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nemuritorul-fidel-castro-in-cartea-recordurilor-ca-persoana-cel-mai-des-tintita-de-asasini/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19