Select your Top Menu from wp menus

Nemţii in vizită la Orhei: Punctualitatea germană, in condiţii moldoveneşti

 Un grup de elevi si pedagogi din cadrul Centrului Tehnic din Nordhauzen, Germania se afla in vizita in orasul Orhei.

Acestia ar urmari, in special, obiectivul de a lua  cunostinta cu activitatea  Centrului raional de Creatie  Tehnica a Elevilor din Orhei.

Incercarea de a afla mai multe  despre scopul si programul vizitei delegatiei din Germania   nu s-a soldat cu succes.  Cel putin, in  aceasta dimineata  colaboratorul Radio Orhei nu a reusit decat sa se intersecteze fugitiv cu oaspetii, pe care i-a surprins cu aparatul foto in timpul deplasarii spre un local unde le-ar fi fost servit dejunul.

Cei 17 adolescenti si 6 profesori de la Centrul Tehnic din  Nordhauzen au fost   asteptati inzadar   la muzeul de Istorie si Etnografie din Orhei. Acestia nu s-au prezentat la ora fixata –  10:00,   pentru  excursia care le-a fost deja pregatita de catre directorul muzeului,  Gheorghe Maxian.

Ad-hoc, vizita la muzeu a fost inlocuita cu un popas la biserica romano-catolica. Dar si aici, oaspetii au fost indelung asteptati la poarta  de catre parintele Klauss si maicele locasului sfant.

Printre persoanele, in asteptarea grupului din Nordhauzen, se afla si directorul Centrului  de Creatie Tehnica a Elevilor din Orhei, Veaceslav Sercovici. Potrivit  acestuia, in  dimineata zilei,  grupul a fost primit de primarul de Orhei,  Vitaie Colun, au mers mai apoi la dejun, urmand in continuare  o  vizita la muzeu si o calatorie  la complexul turistic „Orheiul Vechi”.

Sercovici,  in  calitate de gazda a colegilor sai din Germania,  a spus ca programul vizitei grupului german   la Orhei este doar aproximativ.  Acesta a presupus ca oaspetii  nu au venit la muzeu si intarzie la biserica romano-catolica  pentru ca se retin cu dejunul.

Interesant, programul vizitei pe care directorul Centrului din Orhei,  Veaceslav Sercovici, a intreprins-o cu un an in  urma, in cadrul unei delegatii a ME din R.Moldova, la Nordhauzen a fost la fel de „flexibil”?  

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nemtii-in-vizita-la-orhei-punctualitatea-germana-in-conditii-moldovenesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19