Select your Top Menu from wp menus

Negruţă-Bolea: Banii furaţi din sistemul bancar nu vor putea fi recuperaţi

Cele peste 13 miliarde de lei sustrase din sistemul bancar nu vor putea fi recuperate, în pofida asigurărilor date de către reprezentanţii guvernării, şi vor rămâne pe seama cetăţenilor. Declaraţiile au fost făcute de către ex-ministrul finanţelor, Veaceslav Negruţă, şi deputatul socialist, Vasile Bolea, în cadrul emisiunii “În PROfunzime” de la postul de televiziune “PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Veaceslav Negruţă susţine că ancheta durează prea mult, iar odată cu trecerea timpului şansele de recuperare a banilor scad tot mai mult. “Unii încearcă să consoleze cetăţenii şi pe ei înşişi că a început recuperarea banilor. Suma este foarte serioasă şi reprezintă peste 25 de miliarde de lei. Este o povară prea dificilă pentru cetăţeni. Cel mai probabil, că va fi redus spectrul serviciilor oferite de către instituţiile statului. Nu este exclus că statul se va împrumuta pentru a face faţă situaţiei”, a spus Negruţă.

Şi Vasile Bolea este de părerea că miliardele furate nu vor putea fi recuperate.
Socialistul a identificat două moduri prin care cetăţenii vor restitui banii: “Vor fi majorate taxele şi vor fi reduse substanţial investiţiile statului în economie. La fel vor fi micşorate cheltuielile şi pentru sfera socială”.

Într-o intervenţie telefonică, fostul premier Ion Sturza a acuzat Parlamentul de laşitate. “Candu ne-a promis că se va lucra toata vara. Acum e septembrie. Cele şapte legi puteau fi dezbătute până acum. Asumarea responsabilităţii Guvernului pentru aceste legi este o ilegalitate. Este vorba de laşitatea parlamentarilor, care au evitat să-şi asume responsabilitatea şi au aruncat-o pe umerii unui Guvern care habar nu are ce se petrece”, a declarat fostul premier.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/negruta-bolea-banii-furati-din-sistemul-bancar-nu-vor-putea-fi-recuperati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19