Select your Top Menu from wp menus

Nedelciuc, presupus candidat la funcţia de Preşedinte al R. Moldova

18:24, Update: Vasile Nedelciuc neagă informaţiile vehiculate în presă, potrivit cărora, candidatura lui a fost propusă de liberali la funcţia de preşedinte al ţării. Preşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă susţine că nu a discutat cu vreun reprezentant al Alianţei despre această posibilitate.

Potrivit Publica.md, Nedelciuc spune că prin lansarea unor astfel de informaţii, liderii AIE se testează reciproc. „Cu mine nimeni nu a vorbit la această temă, nici înainte nici acum. Este o informaţie care scoate în evidenţă faptul că liderii AIE caută soluţii şi se testează unii pe alţii. Nu cred că s-a discutat în cadrul Alianţei, poate doar aşa între ei, la un pahar de vin sau la o ţigară”, a spus preşedintele APE, Vasile Nedelciuc.

Reprezentanţii Alianţei de guvernământ neagă că ar fi discutat despre candidaturile la funcţia de preşedinte al ţării. „Toate astea sunt invenţii ale presei, nu s-a discutat niciun fel de candidat”, a menţionat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Nu s-a discutat nicio candidatură, am evaluat mai multe aspecte. Fiecare componentă a Alianţei şi-a expus opinia faţă de situaţia politică actuală”, a declarat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, citat de Publica. md

După şedinţa Consiliului AIE de ieri, presa a scris că liberalii l-au propus pe Vasile Nedelciuc pentru funcţia de şef al statului, iar ieşirea subită a liberalilor de la şedinţa Consiliului a fost motivată de refutul colegilor de coaliţie de a susţine această candidatură.

 

13:46 Marţi seara, în cadrul şedinţei Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), Partidul Liberal (PL) a propus candidatura lui Vasile Nedelciuc la funcţia de Preşedinte. Chiar dacă candidatura sa nu a fost anunţată oficial şi nici nu se ştie dacă a fost sau nu acceptată de celelalte partide membre ale AIE, Tribuna.md  reaminteste  cine este  acest probabil candidat la funcţia de Preşedinte.     

Vasile Nedelciuc s-a născut la data de 13 noiembrie 1948 în comuna Bulboci (județul Soroca). A absolvit cursurile Facultății de Electrofizică, specialitatea automatică și telemecanică a Institutului Politehnic din Chișinău (în 1972).

A lucrat mai mulți ani la Institutul de cercetări științifice în domeniul planificării, urmînd apoi cursuri de doctorat la Institutul de Aviație din Moscova în domeniul calculatoarelor. Revenit în Republica Moldova, și-a continuat activitatea la Institutul de planificare în funcție de șef de laborator, efectuînd cercetări în domeniul informaticii. În paralel, a predat la Catedra de calculatoare a Institutului Politehnic din Chișinău.

În anul 1990 este ales deputat în primul Parlament democrat al Republicii Moldova, activînd în această calitate pînă în anul 2001. În perioadele 1990-1993 și 1998-2001 a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă.

La 28 ianuarie 1993, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu, vicepreședintele Ion Hadîrcă, președintele Comisiei pentru mass-media, Valeriu Matei și președintele Comisiei de relații externe, Vasile Nedelciuc și-au prezentat în mod surprinzător demisia din funcțiile respective, motivîndu-și gestul prin dorința de a preveni opinia publică „asupra pericolului restaurării depline a regimului totalitar în Republica Moldova”.

În perioada 22 iunie 1998 – 23 aprilie 2001, a fost membru în delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deținînd și funcția de vicepreședinte al APCE (1999-2000).

Din decembrie 2000, este președinte al Companiei Endava.
Vasile Nedelciuc vorbește limba engleză.

sursa: tribuna.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nedelciuc-presupus-candidat-la-functia-de-presedinte-al-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19