Select your Top Menu from wp menus

Neadevărul din manualele şcolare:cromozomul nu are, de fapt, formă de X. Iată ce au descoperit cercetătorii VIDEO

A sosit momentul ca manualele de biologie să fie revizuite: în ciuda faptului că de regulă sunt înfăţişaţi sub forma unui „X”, cromozomii sunt de fapt mult mai complecşi şi au un aspect mult mai dezordonat.

Aceasta este descoperirea făcută de cercetători în urma unui nou proiect ce a apelat la secvenţierea ADN pentru a produce imagini precise, tridimensionale ale cromozomilor.

Pentru a crea modelele 3D ale cromozomilor, cercetătorii de la Babraham Institute au colectat mii de măsurători ale cromozomilor şi apoi le-au combinat folosind un software de modelare computerizată.

Imaginile rezultate dezvăluie formele precise ale cromozomilor aşa cum sunt în cea mai mare parte a timpului: mai degrabă ca nişte forme dezordonate decât „X”-uri (totuşi, cromozomii iau forma unui X în timpul diviziunii celulare).

sursa: descopere.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/neadevarul-din-manualele-scolarecromozomul-nu-are-de-fapt-forma-de-x-iata-ce-au-descoperit-cercetatorii-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19