Select your Top Menu from wp menus

Nazistii planuiau sa arda orasele si sa „fiarba” oceanele cu o oglinda uriasa

Suna a roman SF: germanii lui Hitler se gandeau sa concentreze lumina Soarelui pe un punct de pe Terra, pe langa acest plan existand un altul prin care se urma crearea unei statii spatiale dotata cu gradini.
Este prea putin credibil, e adevarat, dar proiectul exista. Nemtii lui Hitler lucrau la o oglinda uriasa care sa poate functiona precum un „tun solar”, unul care sa „parjoleasca” pamantul si sa „fiarba” marile si oceanele. Ideea i-ar fi venit celebrului Hermann Oberth, sasul din Ardeal care s-a ocupat de primele rachete germane inca in anii ’20.

Constructia oglinzii concave care ar ajutat la proiectul nazist ar fi costat trei milioane de marci, la cursul zilei, si a fi durat 15 ani. Initial a fost vorba de o oglinda care urma sa aduca lumina soarelui in orice punct al planetei Pamant. Acelasi Oberth a considerat la finalul anilor ’50 ca „arma” poate fi creata dar va fi „suprema”.

Informatia a aparut initial in revista americana „Life” pe 23 iulie 1945. Cu toate acestea nu se stie cum ar fi dus nazistii o asemenea oglinda in spatiu, in publicatia americana banuindu-se ca ar fi fost vorba de mai multe bucati mici care urmau sa fie asamblate „la fata locului”.