Naţionalizarea Băncii de Economii ar costa între 7-8% din PIB se arată într-un studiu al Fundației Universitare a Mării Negre, informează IPN. Totodată se atrage atenția că această „naționalizare” nu se poate face decât cu acordul actualilor acţionari majoritari. FUMN mai atrage atenția că, după naţionalizare, statul ar trebui sa plătească toate datoriile asumate anterior de către BEM, adică încă 10% din PIB.
Uniunea Europeană și alți parteneri străini ai Republicii Moldova au recomandat lichidarea băncii, alături de Banca Socială și Unibank. O poziție ce a fost asumată deschis și de fostul premier Chiril Gaburici înainte de a fi fortat să demisioneze, din cauza anchetei privind diploma de bacalaureat.
Liderii Partidului Liberal-Democrat și Partidului Democrat au cerut însă naționalizarea Băncii de Economii, în opinia lor singura cale de a garanta depunerile clienților.
sursa: europalibera.org
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…