Naţionalizarea Băncii de Economii ar costa între 7-8% din PIB se arată într-un studiu al Fundației Universitare a Mării Negre, informează IPN. Totodată se atrage atenția că această „naționalizare” nu se poate face decât cu acordul actualilor acţionari majoritari. FUMN mai atrage atenția că, după naţionalizare, statul ar trebui sa plătească toate datoriile asumate anterior de către BEM, adică încă 10% din PIB.
Uniunea Europeană și alți parteneri străini ai Republicii Moldova au recomandat lichidarea băncii, alături de Banca Socială și Unibank. O poziție ce a fost asumată deschis și de fostul premier Chiril Gaburici înainte de a fi fortat să demisioneze, din cauza anchetei privind diploma de bacalaureat.
Liderii Partidului Liberal-Democrat și Partidului Democrat au cerut însă naționalizarea Băncii de Economii, în opinia lor singura cale de a garanta depunerile clienților.
sursa: europalibera.org
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…