Select your Top Menu from wp menus

NASA ne linisteste: Apocalipsa nu vine in 2012

Oficialii NASA ne linistesc in privinta sfarsitului lumii: nu este 2012 anul in are lumea va lua sfarsit.

Nicio planeta misterioasa nu se va lovi de Terra, iar calendarul mayas pare a nu prezice sfarsitul lumii pentru acest an, scrie Space. Specialisti in astronomie sustin ca nu avem motive sa ne temem ca 21 decembrie 2012 ar fi data la care totul se va sfarsi pentru omenire.

Solstitiul de iarna de anul acesta nu marcheaza sfarsitul ciclului de 144.000 de zile, spun ei. Acest ciclu s-a repetat deja de 12 ori si a inceput la data creatiei mitice Maya. Pe de alta parte, planeta misterioasa Nibiru nu este nici ea un motiv de ingrijorare. Initial, o femeie care pretindea a fi specialista in comunicarea cu extraterestrii, Nancy Lieder, anuntase ca acest eveniment urma sa se intample in mai 2003. Apoi, neintamplandu-se nimic, a schimbat data pentru 21 decembrie 2012.

Misterioasa planeta Nibiru nu exista

„Nibiru este ceva ridicol pentru ca nu exista, ea nu a existat decat in imaginatia unor pseudo-oameni de stiinta, pe care lipsa dovezilor nu prea pare sa ii deranjeze”, spune astronomul Don Yeomans, oficial al NASA.

Aceasta planeta nu se ascunde nici in spatele Soarelui, spun specialistii, infirmand teoriile prea fanteziste. Daca s-ar fi indreptat spre noi, ea ar fi putut fi vazuta pana acum cu ochiul liber. Altii spun ca atractia gravitationala care va rezulta din alinierea planetelor poate avea efecte neplacute asupra planetei noastre. Singurele corpuri ceresti care au un astfel de impact asupra Terrei sunt Soarele si Luna, insa ele nu sunt deosebite.

Nu ne va lovi niciun asteroid

Si in ce priveste impactul unor asteroizi, avem motive sa fim linistiti. Pentru anul 2012, niciun astfel de corp ceresc nu va ameninta Terra, spune acelasi specialist NASA.

Totusi, scenariile din partea nespecialistilor vor continua sa apara, provocand teama celor care cred in astfel de teorii pseudo-stiintifice. Se stie ca o cometa sau un asteroid urias loveste planeta noastra o data la aproximativ 65 de milioane de ani. Acea data este, insa, departe de noi.

sursa:  ziare.com


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/nasa-ne-linisteste-apocalipsa-nu-vine-in-2012/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19