Select your Top Menu from wp menus

MV: Moldova Agroindbank, timp de o jumătate de an, a „spălat” peste 100 de milioane de lei

Publicaţia Moldavskie Vedomosti, preluată de portalul Moldova.org,  scrie despre faptul că prin banca moldovenească Moldova Agroindbank s-ar spăla sume impresionante de bani.
Potrivit sursei citate în bancă ar fi fost deschise mai multe conturi bancare care aparţin persoanelor juridice şi despre care nu au fost anunţate instituţiile statului. În acest caz conturile,dar şi fluxurile băneşti care trec prin ele sunt invizibile pentru instituţiile abilitate ale statului. Prin astfel de conturi, fiind posibil lejer de spălat sumele băneşti venite prin transfer din alte ţări.
Ziarul scrie că doar în prima jumătate a anului 2012 la bancă ar fi fost deschise astfel de conturi în sumă de 100 de milioane de lei.
Aceste conturi au fost depistate în urma unui audit intern efectuat de bancă. Publicaţia se arată mirată cum a fost posibilă o asementea situaţie deoarece potrivit normelor legale băncile sunt verificate de 2 ori pe an de Inspectoratul Fiscal şi o dată pe an de Banca Naţională.
Deşi potrivit legislaţiei, banca ar trebui să achite o amendă în suma 30% din sumele intrate pe conturile neînregistrate, adică în jur de 30 de milioane de lei, conducerea băncii ar fi hotărât să nu plătească această amendă.
Suprinzător, suma amenzilor aplicate de Inspectoratul Fiscal a fost de doar 100 de mii de lei.
Publicaţia mai menţionează şi faptul că în consiliul de administraţie a băncii intră un cetăţean britanic care a căzut în patria sa sub incidenţa unei legi anticorupţie Bribery Act 2010
document banca de economiisursa: moldova.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mv-moldova-agroindbank-timp-de-o-jumatate-de-an-a-spalat-peste-100-de-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19