Select your Top Menu from wp menus

Muzica pop moderna, prea galagioasa si toate melodiile suna la fel. Studiu

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca muzica pop moderna este mult prea galagioasa si ca toate melodiile suna la fel.

Un grup de cercetatori din Spania a folosit o arhiva care contine milioane de cantece lansate din 1955 si pana in 2010. Totodata, au despartit continutul audio de versuri, astfel incat acestea sa fie studiate separat, relateaza agentia de presa Reuters, citata de NBC News, citat de ziare.com

Echipa de oameni de stiinta coordonata de Joan Serra, specialist in inteligenta artificala la Spanish National Research Council, a trecut muzica ultimilor 50 de ani printr-un algoritm complex si a descoperit ca melodiile pop au ajuns in acelasi timp mai galagioase, dar slabe din punct de vedere al polifoniei.

„Am gasit dovezi ale unei omogenizari progresive a discursului muzical. In special, am obtinut indicatori numerici potrivit carora diversitatea tranzitiilor dintre combinatiile de note s-a diminuat in ultimii 50 de ani”, a declarat Serra, pentru Reuters.

Cercetatorii au mai ajuns la o concluzie nu tocmai fericita: paleta de timbre muzicale a devenit mai slaba – aceeasi nota cantata la acelasi volum, de exemplu, la un pian si la o chitara, ar trebui sa aiba timbre diferite. De aceea, oamenii de stiinta cred ca popul modern nu e la fel de divers din punct de vedere al sunetelor precum cel clasic.

Totodata, oamenii de stiinta le dau si un sfat legendelor din muzica pop: melodiile vechi, reinregistrate la un volum mai mare, cu progresii simple pe corzi si cu alte instrumente, ar putea suna noi si la moda.

sursa: ziare.com


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/muzica-pop-moderna-prea-galagioasa-si-toate-melodiile-suna-la-fel-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19