Categories: RegiuneSocialȘtiri

Muzeul de Etnografie din Orhei a beneficiat de mobilier în cadrul unui proiect moldo-român

Muzeul de Istorie și Etnografie Orhei a fost dotat cu un set individualizat de mobilier, în cadrul unui proiect transfrontalier. Proiectul transfrontalier este realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România), transmite MOLDPRES.

Acesta este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate și co-finanțat de beneficiarii proiectului. Prin activitățile desfășurate se dorește sporirea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de Centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

În prezent, sunt desfășurate lucrări ce prevăd dotarea Centrelor de informare turistică cu mobilier și panouri informative, crearea unui profil al destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, pentru a fi determinate mai multe trasee turistice comune și în același timp pentru stabilirea unor programe excursioniste.

Totodată, este în plin proces de elaborare un brand comun al rețelei, precum și un Ghid al Destinațiilor turismului cultural transfrontalier din Republica Moldova și România, în localitățile parte a proiectului.

„Ideea generală este de a capacita muzeele cu o nouă funcționalitate – de a informa vizitatorii și turiștii despre atracțiile din destinațiile reprezentative ale regiunii din care fac parte. Iar activitatea în cadrul unei rețele de asemenea muzee-centre de infoturism ar fortifica eforturile comune și ar alimenta cu un număr suplimentar de vizitatori fiecare dintre instituțiile muzeale participante. Totodată, perioada aceasta de lipsă de mobilitate este un răgaz de re-conceptualizare a muzeelor pentru deschiderea ușilor în perioada post-pandemie cu noi oferte turistice, noi capacități și noutăți bune despre cele mai atractive locuri din regiune”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Centru.

Perioada de implementare a proiectului transfrontalier MuseumInfoTur este 14 aprilie 2020 – 13 mai 2022 și prevede crearea Centrelor de informare turistică în cadrul muzeelor din: Călărași, Criuleni, Mereni (Anenii Noi), Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina și Galați (România).

RadioOrhei

Recent Posts

Raportul de monitorizare al Promo-Lex menționează un caz de utilizare a resurselor administrative la Orhei în contextul alegerilor din 20 octombrie

Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional a lansat astăzi…

17 ore ago

Pentru campania „Europa pentru tine”, Guvernul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei

Guvernul a cheltuit pentru campania „Europa pentru tine” , peste 9,4 milioane de lei. Aceste…

18 ore ago

La Kiev și în capitalele occidentale ar exista convingerea că acțiunile de luptă din Ucraina vor înceta anul viitor

Portalul RBK Ucraina a publicat un amplu articol dedicat situației din Ucraina și posibilelor scenarii…

2 zile ago

La Orhei accidentul în care au decedat două persoane ce erau transportate în remorcă nu îi învață minte pe alții

Câteva persoane erau transportate în remorca unui tractor, în amiaza zilei de astăzi pe strada…

2 zile ago

83 de secții de votare vor fi deschise în raionul Orhei pentru alegerile din 20 ooctombrie. Vezi lista

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Orhei a aprobat lista secțiilor de votare pentru alegerile din…

4 zile ago