Select your Top Menu from wp menus

Mutare electorală cu Tauber şi Apostolova. Deputatele arestate au ajuns în lista candidaţilor pentru CM Orhei FOTO

Deputatele Partidului „Șor” Marina Tauber şi Reghina Apostolova, care au fost reţinute pe 16 septembrie, prima fiind deja plasată în arest la domiciliu, au fost înscrise în cursa electorală pentru funcţia de consilier municipal la Orhei.
Înscrierea, pe primele două locuri în lista candidaților Partidului „Șor” s-a făcut în cadrul şedinţei CECE municipală Orhei nr.25/1 din amiaza zilei de miercuri, 18 septembrie. La şedinţă ar fi fost prezenți patru dintre cei şapte membri ai organului electoral, după cum a relatat secretara CECE, Anastasia Ţurcan. Aceasta a refuzat să spună cine anume a participat la şedinţa în cauză şi a condiţionat oferirea răspunsului prin depunerea unei cereri în scris.

Condiţia răspunsurilor şi oferiri informaţiilor mai detaliate doar în baza cererilor în scris a fost reiterată, peste puţin timp, şi de către președintele CECE municipală, Vadim Banaru. Acesta nu a vrut să spună care a fost motivul examinării urgente a chestiunii despre modificarea listei Partidului „Șor” pentru funcţia de consilier municipal, prin includerea deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova. Decidentul electoral de la Orhei a punctat că toate informaţiile pe care CECE-ul condus de el are obligaţia să le aducă la cunoştinţa publicului sunt afişate pe uşa de la intrarea în sediul Primăriei Orhei.

Vezi siTauber, în arest la domiciliu. Apostolova, aptă pentru acțiuni procesuale penale

Deputatele din fracţiunea Partidului „Șor”, Reghina Apostolova şi Marina Tauber au fost lipsite luni, 16 septembrie, de imunitate parlamentară şi reţinute de procurorii anticorupţie. Ieri, 18 septembrie, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu, iar în privinţa arestării lui Apostolova, care s-a simţit rău în timpul audierilor la CNA, magistraţii urmează încă să se pronunţe. Oamenii legii susţin că cele două deputate, care figurează în raportul KROLL, au făcut parte dintr-un grup criminal organizat care, începând cu anul 2012, a fost implicat în devalizarea sistemului financiar bancar din R.Moldova.

Vezi siDeputat ACUM, despre Tauber şi Apostolova: „Au ajuns să răspundă pentru bărbaţii care „au șters-o din gară”

Amintim că prin aceeaşi metodă a candidării în alegerile locale, în 2015 s-a reuşit elberarea lui Ilan Șor din arestul la domiciliu în care acesta se afla în primul său dosar privind „furtul miliardului”. De mai bine de 3 luni, Șor, care este condamnat de prima instanță la 7,5 ani de închisoare, a părăsit ilegal teritoriul R.Moldova și s-ar afla în prezent în Israel.

Vezi siUn nou video de la Șor: “Nu aveţi dreptul să atingeţi oamenii mei!”

De notat că secretara CECE municipală, Anastasia Țurcan, este contabilă șefă la Primăria Orhei, care a fost degrevată din funcție pe perioada electoralei. În același timp, Vadim Banaru, a ajuns în componența și, ulterior, la șefia organului electoral municipal ca reprezentant al Partidului „Șor”. Anterior acestei ipostaze, Banaru a devenit avocat al lui Ilan Șor, iar mai devreme de la el au fost achiziționate servicii în scopul reprezentării Primăriei și CM Orhei în instanțele de judecată, la procuratură și poliție.

Vezi si În slujba lui Șor// Avocaţi “ la privat” – reprezentanţi “la stat”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mutare-electorala-cu-tauber-si-apostolova-deputatele-arestate-au-ajuns-in-lista-candidatilor-pentru-cm-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19