Select your Top Menu from wp menus

Muhammad Ali a murit la 74 de ani

Legenda boxului Muhammad Ali a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, în Statele Unite, la Phoenix. Anunţul a fost făcut de familia fostului pugilist.

”După o luptă de 32 de ani împotriva maladiei Parkinson, Muhammad Ali s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Bob Gunnell.

Născut pe 17 ianuarie 1942, în oraşul Louisville, din Kentucky, Cassius Marcellus Clay, Jr a reuşit în 1960 să cîştige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma. La 22 de ani, în 1964, a cucerit pentru prima dată titlul mondial la categoria supergrea după un meci cu Sonny Liston. În acelaşi an şi-a schimbat numele în Muhammad Ali, când s-a convertit la Islam.

În 1967 a refuzat înrolarea în Armata Statelor Unite pe motive religioase, opunându-se şi implicării în Războiul din Vietnam. A fost iniţial arestat şi găsit vinovat de eschivare de la serviciul militar, pierzându-şi şi licenţa de boxer, iar timp de 4 ani nu a mai putut urca în ringul de box. Apelul său a ajuns până la Curtea Supremă a Statelor Unite, unde în 1971 s-a decis anularea condamnării.

S-a retras din box în 1981 având un palmares incredibil pentru acea vreme: 56 de victorii din 61 de lupte.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/muhammad-ali-a-murit-la-74-de-ani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19