Select your Top Menu from wp menus

Ministerul: creştere cu 50% a taxei în Fondul Rutier, anularea taxei locale. Primăria: taxă locală egală cu 50% a taxei în Fondul Rutier

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor  propune o majorare  cu 50% a taxei  in Fondul Rutier. Asta, in timp ce Primaria Orhei propune ca taxa locala pentru automobil sa fie calculata in  marime de 50% din taxa in Fondul rutier. Adevarat este ca Ministerul mai propune ca,  odata cu majorarea taxei in Fondul Rutier, taxa locala sa fie anulata.

La inceputul saptamanii curente, in cadrul unei emisiuni la TV7, vice-ministrul transporturilor, Boris Gherasim, a vorbit despre intentia de majorare a taxei pentru Fondul Rutier cu 50%, cu o concomitenta  anulare a taxei aplicate detinatorilor de automobile, la nivel local.

Aceasta taxa locala, in cadrul altor 5 , pe care Parlamentul le-a permis autoritatilor locale sa le aplice din anul curent, creaza confuzii, a declarat vice- ministrul. De exemplu, spre deosebire de o serie de localitati, la Chisinau,  Consiliul municipal nu a acceptat  sa-i  impoziteze pe automobilisti cu o astfel de taxa, a spus Gherasim.  Acesta a mai subliniat   ca adminisitratiile publice locale oricum nu raman in pierdere , deoarece 50% din incasarile in Fondul Rutier revin bugetelor locale, conform numarului de automobile inregistrate in localitati.

Amintim ca in anul curent, proprietarii de automobile din orasul Orhei au achitat o taxa locala egala cu suma achitata pentru revizia tehnica. Pentru anul viitor,  se preconizeaza ca respectiva taxa sa constituie 50% din taxa in Fondul Rutier.

La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unor audieri publice,  despre aceasta intentie a vorbit primarul orasului , Vitalie Colun. La mijlocul acestei saptamani, pe site-ul Primariei a si fost plasat proiectul deciziei privind  modificarea taxelor locale exact in  formula care a fost adusa la cunostinta in timpul audierilor.

Acest proiect va fi propus spre aprobare   în cadrul urmatoarei şedinţe a Consiliului orasenesc Orhei, care urmeaza a fi convocat la  o dată neprecizată încă de Primărie.

 citeste si: Scumpiri-2013: Taxă locală pentru automobil, cât o jumătate din suma plătită în Fondul Rutier.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mtid-crestere-cu-50-a-taxei-in-fondul-rutier-anularea-taxei-locale-primaria-orhei-taxa-locala-egala-cu-50-a-taxei-in-fondul-rutier/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19