Select your Top Menu from wp menus

Moțiune privind activitatea ministrului sănătății

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a depus vineri, 24 februarie, o moțiune simplă cu privire la politicile în domeniul sănătății realizate de ministerul de ramură, în frunte cu Ruxanda Glavan. Totodată, fracțiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat audierea ministrei Glavan în plen, însă această propunere nu a fost susținută, transmite IPN.

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac, a declarat la ședința legislativului că ministrul urmează să fie audiat ca urmare a majorării tarifelor la serviciile medicale. Potrivit lui, este evident că noile prețuri depășește cu mult bugetul asigurărilor sociale și trebuie să se cunoască cum se vor acoperi aceste sume.

Deputata Partidului Comuniștilor, Oxana Domenti, a declarat că ar fi oportun să fie audiați și reprezentanții Ministerului Finanțelor și Ministerului Economiei, pentru că majorările au fost efectuate în baza unei decizii de Guvern.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a menționat că problema tarifelor e una dintre cele mai importante, pe fundalul creșterii morbidității, reducerii locurilor în spitale, dar închiderii unor instituții medicale. Potrivit lui, acțiunile Guvernului „nu le dă oamenilor posibilitatea să se trateze, dar îi lasă moară”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că moțiunea a fost acceptată. Biroul Pemanent trebuie să decidă data când aceasta va fi examinată, lucru care urmează ză se înâmple în termen de 14 zile.

În cadrul aceleiași ședințe, PSRM a solicitat audierea premierului Pavel Filip cu privire la situația social-economică din țară, însă propunerea nu a acumulat numărul necesar de voturi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/motiune-privind-activitatea-ministrului-sanatatii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19