Select your Top Menu from wp menus

Monica Macovei: Sunt îngrijorată de deciziile iresponsabile ale lui Evgheni Şevciuk

Europarlamentara Monica Macovei se declară îngrijorată de deciziile liderului separatist Evgheni Şevciuk, pe care le consideră iresponsabile şi periculoase pentru stabilitatea în regiune. Eurodeputata a emis o declaraţie de presă în care spune că insistenţa din ultimii ani a lui Evgheni Şevciuk de a supune regiunea transnistreană Federaţiei Ruse a luat acum o nouă formă: recunoaşterea unui referendum vechi de zece ani, care prevede ca legislaţia Federaţiei Ruse să se aplice în regiune”, transmite IPN.

Monica Macovei spune că românii din regiunea transnistreană sunt permanent sub presiune din partea autorităţilor de la Tiraspol, iar profesorii şi elevii de la şcolile cu predare în limba română sunt supuşi continuu intimidărilor, sunt hărţuiţi şi ameninţaţi.

„În loc să le ofere cetăţenilor democraţie, libertate şi ruperea de dictatură, Şevciuk vrea să îi dea pe tavă lui Putin, să îi ducă în instabilitate, insecuritate şi teroare.

Integritatea teritorială a Republicii Moldova trebuie susţinută cu fermitate şi dorinţa lui Putin de a reface URSS trebuie oprită”, spune europarlamentara.

Potrivit ei, referendumul organizat în anul 2006 a fost ilegal, fiind organizat pe o parte a teritoriului Republicii Moldova de o autoritate nerecunoscută de nicio instituţie internaţională. De mulţi ani, la graniţa Nistrului, sunt soldaţi ruşi cu puşca Kalaşnikov pe umăr, cu barieră, cu stema Rusiei şi cu o gheretă unde sunt listele aprobate de aşa-zisul preşedinte cu persoanele care pot trece în zona transnistreană, deşi acesta este teritoriul Republicii Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/monica-macovei-sunt-ingrijorata-de-deciziile-iresponsabile-ale-lui-evgheni-sevciuk/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19