Select your Top Menu from wp menus

Monede istorice şi pretioase, reţinute la Postul Vamal Leuşeni-Albiţa

Peste 200 de monede de valoare istorică au fost reţinute  în cadrul Postului Vamal Leuşeni -Albiţa de către echipa mixtă formată din colaboratorii vamali şi grăniceri, în comun cu autorităţile vamale din România.

În dimineaţa zilei de astăzi, în cadrul controlului de rigoare desfăşurat asupra autocarului cu ruta regulată Chişinău-Bucureşti au fost depistate în bagajul unui cetăţean român în vîrstă de 40 de ani,  204 monede metalice, istorice, nedeclarate organului vamal.

Monedele care erau colectate din diferite ţări, începînd cu anul 1600 şi pînă în prezent, urmau să ajungă pe teritoriul României. Presupusul colecţioner nu a prezentat nici un act care ar fi confirma importanţa  acestora, facînd aluzie că sunt monede simple şi nu reprezintă o semnificaţie istorică.

Serviciile de presă ale Serviciului Vamal şi Grăniceri comunica ca monedele au fost retinute pentru stabilirea valorii culturale şi pentru efectuarea expertizei de specialitate.

După finisarea acţiunilor prevăzute de legislaţie, autocarul împreună cu pasagerii şi-au continuat ruta.

 


 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/monede-istorice-si-valoroase-retinute-la-postul-vamal-leuseni-albita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19