Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii fac afaceri folosind plăcuţe de înmatriculare care aparţin altor maşini. Încă o maşină luxoasă reţinută în Ucraina

Un moldovean a fost reţinut de grănicerii ucraineni pentru faptul că a încercat să intre în Ucraina la volanului unui luxps BMW X5, care avea actele contrafăcute relatează Radio Orhei cu referire la presa din Ucraina.
Moldoveanul venea în preajma anului nou, din Ungaria şi a intrat în Ucraina prin punctul de trecere al frontierei „Tisa”.
În cadrul verificărilor de rigoare la data de 9 ianuarie grănicerii ucraineni au primit infomraţia că numărul caroseriei maşinii nu este înregistrat în Republica Moldova, iar plăcuţele de înmatriculare aparţin unui alt BMW, care a tranziat cu ceva timp în urmă regiunea Zakarpatie.
Mijlocul de transport a fost indisponibilizat şi evaluat la costul de peste 232 de mii de hrivne ( cca 350 de mii de lei).
Amintim că acesta nu este primul caz când în Ucraina sunt reţinute automobile cu numere de înmatriculare moldoveneşti , care aparţin altor unităţi de transport.

În luna noiembrie 2012 serviciul de presă al al vămii Chop ,care se afla la hotarul cu Ungaria şi Slovacia anunţă că a reţinut un jeep de model „ Wolksvagen Touareg” cu acte falsificte.
La volanul acestuia se afla un cetăţean moldovean care a prezentat inspectorilor vamali din PTF Tisa, certificatul de înregistrare a automobilului cu numerele de înmatriculare a Republicii Moldova . Vameşii ucrianeni au stabilit însă ca mijlocul de transport a intrat în Ucraina având la volan o şoferiţă, aceleaşi numere de înmatriculare dar un al VIN-cod.
În urma sesizării autorităţilor din Republica Moldova s-a stabilit că plăcuţele de înmatriculare aparţin unei moldovence, iar certificatul de înmatriculare a fost eliberat păentru un autorurism de model „Ford”.
Jeep-ul de model „ Wolksvagen Touareg”, în genere nu figurează în registrul unităţlor de transport din Republica Moldova
Ulterior s-a stabilit că certificatul de înregistrare a automobilului a fost falsificat .
Un caz similar a avut loc cu 2 săptamâni mai devreme, exact la acelaşi punct de trecere a frontierei. Un moldovean care se deplasa în Ucraina, la volanului unui BMW luxos, a fost reţinut pentru că actele automobilului erau false. Astfel potrivit bazei de date a Interpolului numarul caroseriei nu figura în lista celor înregistrate în RM , iar numerele de înmatriculare aparţineau unui automobil de model VAZ -21061.