Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii din nou vor achita fărădelegile comise de autorităţi.CEDO ne lasă fără 1,8 milioane de lei.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunţat hotărârea în cazul Ghimp şi alţii contra Moldovei acordând reclamanţilor 50 000 de euro cu titlu de prejudiciu material, 60 000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 4 996 cu titlu de costuri și cheltuieli.

Reclamanţii s-au plâns de violarea articolului 2 din CEDO (dreptul la viaţă), invocând că decesul lui Leonid Ghimp a rezultat ca şi consecință a relelor-tratamente la care a fost supus acesta în Comisariatul de Poliţie din sectorul Ciocana şi că investigaţia circumstanțelor decesului acestuia a fost ineficientă.

Leonid Ghimp a decedat la două zile după ce a fost eliberat din Comisariatul de poliţie, unde a fost reţinut, şi ar fi fost bătut de trei ofiţeri de poliţie.

Anul acesta CEDO a obligat guvernul să achide despăgubiri ce se ridică la mai multe milioane de lei, banii urmând a fi actitaţi din bugetul de stat.

Până la 31 decembrie 2011, CEDO a pronunţat 227 de hotărâri în cauzele moldoveneşti, Guvernul Republicii Moldova fiind obligat să plătească în total peste 12,8 milioane de euro sau la peste 200 de milioane de lei.

Până în prezent nici o persoană vinovată de condamnarea Republicii Moldova nu a achitat prejudiciul cauzat de acţinile sale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldovenii-din-nou-vor-achita-faradelegile-comise-de-autoritati-cedo-ne-lasa-18-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19