Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii din Italia cer ajutor Guvernului de la Chișinău

Moldovenii care se află în regiunea italiană Mirandola, împreună cu părintele Simeon Moraru cer autorităților de la Chișinău să le ofere suportul necesar pentru a identifica un spațiu în care să fie oficializate slujbele religioase.

Biserica Madonina, cu hramul Sf. Dumitru, unde s-au rugat până acum moldovenii, a fost grav avariată în urma seismelor.

„Ni s-a interzis să mai facem slujbe acolo, deoarece biserica este grav avariată. Lucrurile noastre și cele sfinte, inclusiv Evanghelia au rămas în biserică și nu putem să le recuperăm.

Acesta a adăugat că până în prezent au fost ajutați doar de Patriarhia Română, care după cutremurul din 20 mai a trimis  în regiune produse alimentare, apă potabilă, sucuri și haine.

„Alt ajutor nu mai avem. De câteva duminici facem slujbe în parc. Ne rugăm pentru încetarea cutremurilor. Ne adresăm autorităților moldovenești, în persoana prim-ministrului Vlad Filat, să privească spre noi și să ne ajute că doar credința ne mai ține aici”, a conchis preotul.

sursa: union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldovenii-din-italia-cer-ajutor-guvernului-de-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19