Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii din Italia – buni doar la vot si uitaţi la nevoie-2

Cutremurul din 20 şi 29 mai a impus moldovenii din zonele afectate mai întâi să ceară ajutor, apoi să protesteze contra nedreptăţii care li s-a făcut când pe site-ul Guvernul era scris (scrie şi azi!) că „ la dispoziţia sinistraţilor au fost puse corturi, mese pliante cu scaune, lanterne, detergenţi, obiecte de igienă, medicamente etc, scrie Olga Coptu de la Gazeta Basarabiei.

Autoarea se intrebă unde sunt corturile şi ajutoarele promise şi menţionează declaraţia Consulului General Nicolae Nucă , care a recunoscut că pe site-ul Guvernului s-a produs o eroare.
Astfel Guvernul urmează să trimită ajutoare în valoare de 220.000 de lei şi apoi urmează să fie stabilită procedura de distribuire a acestora.

În articol se mai spune că primele şi unicele ajutoare directe din ţară au fost acordate de către OIM – Moldova.Tot OIM – Moldova a ajutat 10 persoane să se deplaseze în Moldova sau să revină în Italia.

Conform datelor furnizate de Consulatul General din Bologna, la momentul actual sunt 60 de moldoveni care au părăsit casele unde locuiau şi sunt cazaţi în corturile Protecţiei Civile italiene.
Sursa:Gazeta Basarabiei via stirilocale.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldovenii-din-italia-buni-doar-la-vot-si-uitati-la-nevoie-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19