Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii au scos din bancomate în trei luni peste 4,4 miliarde de lei

Retragerile de numerar cu cardurile bancare emise de băncile moldoveneşti au atins, în primul trimestru 2012, valoarea de 4,4 miliarde de lei, la un total de operaţiuni efectuate în ţară cu carduri emise în Moldova de circa 4,7 milioane, arată datele Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) făcute public astăzi, transmite MOLDPRES.

Piaţa cardurilor emise în ţară a crescut, în primele trei luni ale anului, cu 900 milioane de iei şi a atins maximul istoric de la punerea în circulaţie a cardurilor în Republica Moldova de 4 miliarde 597,84 milioane de lei.

Populaţia foloseşte cardurile în continuare pentru a scoate bani din bancomat şi mult mai puţin pentru a efectua plăţi cu cardul pentru mărfuri sau servicii. Valoarea plăţilor cu cardul în ianuarie-martie a fost de 195,78 milioane de lei. Datele BNM relevă însă că ponderea plăţilor fără numerar a crescut, de la 3,66% în primul trimestru 2011, la 4,26% în acest an.

Operaţiunile cu carduri emise în Republica Moldova efectuate în străinătate au crescut cu 23,7 la sută. În primele trei luni ale anului 2012, peste hotare au fost efectuate operaţiuni cu carduri emise în Moldova în valoare de 302 milioane de lei sau cu aproape 60 milioane mai mult decît în ianuarie-martie 2011. Cel puţin 74,7% din plăţi au fost făcute prin virament.

Pe de altă parte, străinii şi cetăţenii care au carduri emise în străinătate au cheltuit în Republica Moldova în ianuarie-martie 2012, utilizînd cardurile, 399 milioane de lei, cu peste 70 milioane mai mult decît în perioada respectivă a anului precedent, notează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldovenii-au-scos-din-bancomate-in-trei-luni-peste-44-miliarde-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19