Select your Top Menu from wp menus

Moldoveni reţinuţi în Franţa pentru furtul datelor de pe carduri

În perioada 23 – 26 iunie curent, în urma unei operaţiuni internaţionale, ofiţerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii Generale şi autorităţile de drept din Franţa , au anihilat activitatea unei grupări criminale internaţionale specializate în instalarea la bancomatele din Franţa a utilajului specializat de tip ”skimmer”. Acest utilaj este destinat pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare şi lichefierea mijloacelor băneşti aflate pe conturile de carduri compromise.

Mai multe persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vîrste cuprinse între 21 şi 48 ani, pe parcursul anului 2013, au instalat utilaj specializat de tip ”skimmer” la bancomatele din oraşele Lyon, Strasbourg şi Saint-Georges-les-Bains. Informația copiată ilegal de suspecți, era transmisă în alte ţări din America de Sud, America de Nord şi Asia. Informaţia obţinută era utilizată la clonarea cardurilor bancare cu extragerea şi lichefierea mijloacelor băneşti. În urma analizei informaţiei furnizate de către bănci, s-a stabilit că suma prejudiciului material cauzat în Franța depăşeşte 6 milioane de lei.

La 18 noiembrie 2013, 8 membri activi aigrupării au fost reţinuţi în flagrant de către poliţia franceză în momentul în care instalau utilajul de tip ”skimmer” la bancomatele din orașul Lyon, Franţa. Alți 5 membri ai grupării au reuşit să se eschiveze de la atragerea la răspunderea penală, ascunzîndu-se în Republica Moldova. În urma conlucrării cu autorităţile de drept din Franţa, ofiţerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au identificat cei 5 membri ai grupării criminale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldoveni-retinuti-in-franta-pentru-furtul-datelor-de-pe-carduri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19