Select your Top Menu from wp menus

Moldoveanul „bucureştean”, care avea la adresa de buletin 1000 de locatari

Un moldovean proaspăt devenit cetăţean român, a fost prins de poliţiştii din Focşani, în flagrant, în urmă cu câteva zile, când încerca să fure un autoturism Mercedes, informează Evenimentul Zilei.

Până aici nimic neobişnuit, hoţi au fost şi vor mai fi. Dar ieşit din comun este faptul că după verificarea actelor sale, oamenii legii au descoperit că la adresa din buletin mai figurează aproape 1000 de persoane.

Bărbatul, Ruslan C., venit din Republica Moldova, este bănuit de anchetatori că ar face parte dintr-o grupare care se ocupă cu furturile de autoturisme. Acesta a fost  arestat  preventiv pentru 29 de zile.

În faţa magistraţilor, Ruslan C. a afirmat că este o persoană serioasă, care munceşte în domeniul transportului de mărfuri. Învinuitul a susţinut că în niciun caz nu dorea să fure maşina, intenţiona doar să ia câteva piese, pe care să le monteze la autoturismul său, maşinile fiind identice.

Judecătorii i-au cerut explicaţii, apoi, în legătură şi cu domiciliul din Bucureşti, unde mai figurau ca locatari alte aproape o mie de persoane. Ruslan a precizat că a formulat cerere legală pentru acordarea cetăţeniei, şi nu avea de unde să ştie ce au făcut funcţionarii de la Bucureşti.

Procurorul a solicitat arestarea preventivă a lui Ruslan, deoarece ar fi probe din care rezultă că acesta ar putea face parte dintr-o reţea, iar la momentul comiterii faptei avea asupra sa un dispozitiv electronic de citire a codului cu care ar fi putut porni maşina. Cercetările efectuate în cauză vor scoate la iveală şi dacă acesta a obţinut cetăţenia română în mod ilegal, dar şi dacă este implicat în alte infracţiuni.