Select your Top Menu from wp menus

Moldova va împrumuta 60 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar

Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Un acord în acest sens a fost avizat astăzi de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile. De asemenea, resursele financiare vor fi valorificate pentru adoptarea unui nou cod al transporturilor feroviare și reformării sectorului.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale. Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-va-imprumuta-60-de-milioane-de-euro-pentru-modernizarea-sistemului-energetic-si-feroviar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19