Moldova trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale Corporaţiei Provocările Mileniului a Guvernului SUA, inclusiv să treacă controlul indicatorului de corupţie şi alţi factori, pentru a fi discutată posibilitatea unui al doilea Program Compact. Subiectul a fost abordat, pe 24 iulie, la întrevederea vicepreşedintelui adjunct al Corporaţiei Provocările Mileniului al Guvernului SUA, Fatema Sumar, cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, transmite IPN.
Ambasada SUA la Chişinău anunţă că în timpul vizitei în Republica Moldova, delegaţia Corporaţiei Provocările Mileniului a participat la lansarea sistemului de irigare din Coşniţa, cel mai mare sistem de irigare din cele 10 reabilitate cu fondurile Programului Compact, şi s-a întâlnit cu fermierii şi beneficiarii locali. Delegaţia va mai vizita porţiuni din şoseaua de 96 km dintre Sărăteni şi Soroca, reconstruită în cadrul Programului Compact, se va avea întâlniri cu cultivatori de livezi şi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.
Programul Compact, semnat de Corporaţia Provocările Mileniului cu Moldova, va fi încheiat pe 1 septembrie 2015. Valoarea acestuia este de 262 de milioane de dolari, iar investiţiile au vizat proiecte de reconstruire a sistemelor de irigare, acces la finanţare pentru agricultură şi reabilitarea unei porţiuni integre a unei şosele naţionale a ţării.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…