Select your Top Menu from wp menus

Moldova și-a îmbunătățit poziția în Raportul Competitivității Globale

Republica Moldova și-a îmbunătățit poziția în Raportul Competitivităţii Globale 2017-2018, publicat recent de Forumul Economic Mondial. Țara  a urcat 11 trepte, de pe locul 100 pe poziția a 89-a, din totalul de 137 de țări incluse în raport, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, creșterea poziției Republicii Moldova se datorează în special îmbunătățirii situației macroeconomice, dar și a componentelor care țin de calitatea activității instituțiilor statului, eficiența politicilor publice și a cadrului de reglementare.

Raportul Competitivităţii Globale este format în baza scorului general compus din 12 componente, care includ 114 indicatori calculați în baza datelor statistice, a altor indicatori internaționali, dar și a datelor estimate în baza unui sondaj desfășurat anual în cadrul mediului de afaceri. Anul acesta au fost chestionați 132 de conducători de întreprinderi din Republica Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-si-a-imbunatatit-pozitia-in-raportul-competitivitatii-globale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19