Select your Top Menu from wp menus

Moldova întrecută de Vanuatu cu vânzarea cetățeniilor

Ideea autorităților moldovene de a vinde cetățenia, contra investițiilor în economia moldovenească, pare a fi depășită la capitolul utilizare a noilor tehnologii de microstatul oceanic Vanuatu.

Această țară, situată pe un șir de insule în Oceanul Pacific, a devenit primul stat din lume care vinde cetățenia contra kriptovalutei – bitcoin. ”În trecut deja s-au făcut încercări de a se achita cetățenia cu bitcoin-ul, dar aceste tentative nu au fost agreate de politicieni. În acest caz, guvernul Vanuatu a anunțat în mod hotărât că dorește să fie printre lideri, la capitolul utilizare a tehnologiilor noi, și a aprobat acceptarea de bitcoin la eliberarea cetățeniei”, a declarat pentru Vanuatu Independent, șeful centrului informațional din această țară, Geffry Bond. Cetățenia Vanuatu, va costa cca 42 de bitcoini, echivalentul a 200 de mii de dolari.

Republica Vanuatu este o țară insulară situată în Oceania. Arhipelagul se află la 1.750 km distanță de Australia. În Vanuatu funcțonează un sistem fiscal foarte lejer, care o face atractivă pentru oamenii de afaceri. Cetățenii Vanuatu călătoresc în 113 țări, inclusiv în Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Și autoritățile moldovene au aprobat recent modificări în legislație, prin care cetățenia moldovenească va fi oferită străinilor dacă vor contribui cu cel puţin 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250 de mii de euro, în domeniile de dezvoltare strategică.

Anterior, Centrul analitic Expert Grup a publicat o analiză în care menționa că, atât timp cât nu există o justificare economică clară asupra nevoii acordării cetățeniei unor potențiali investitori străini, mediul politic nu trebuie să se lanseze în programe caracteristice paradisurilor fiscale, care în final să susțină realizarea unor interese înguste de grup și să pună în pericol interesul public .


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-intrecuta-de-vanuatu-cu-vanzarea-cetateniilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19